Toeristische informatie over New York

New York telt momenteel zo’n 19,1 miljoen inwoners. Bijna net zoveel als Nederland dus. In werkelijkheid verblijven er echter veel meer mensen in deze wereldstad. Zo zijn er vrijwel altijd hordes toeristen te vinden in New York. Zonder toeristische informatie over New York kun jij je echter maar lastig redden in deze wereldstad. Dat is zeker het geval wanneer jij de grootste stad van de Verenigde Staten voor het eerst bezoekt. Om jou enigszins op weg te helpen, geef ik je in deze tekst de nodige toeristische informatie over New York. Zodoende ben jij straks in staat om jezelf te redden in deze Amerikaanse stad.

De beste bezienswaardigheden

Toeristische informatie over New York is natuurlijk niet compleet zonder de bezienswaardigheden. En dat zijn er nogal wat in deze stad. Het is jou vast bekend dat het Vrijheidsbeeld een van de populairste attracties is van New York. Hier is het doorgaans dan ook een drukte van jewelste. Daarnaast heb je natuurlijk nog Broadway, The Empire State Building, Ground Zero, The Rockefeller Center en ga zo maar door. Het zijn er eigenlijk te veel op te noemen.

De beste bezienswaardigheden
Door het grote aantal bezienswaardigheden, is de kans echter groot dat jij er een aantal mist. Daarom adviseer ik met een hop on hop off bus mee te gaan. Op deze manier kom je langs het merendeel van de toeristische attracties. Bovendien is er vrijwel altijd een gids aan boord die toeristische informatie over New York geeft. En dat is natuurlijk altijd makkelijk.

Hoe werkt hop on hop off?

Ben jij niet bekend met hop on hop off? Dat is geen probleem, want het is (gelukkig) vrij makkelijk. Je hoeft alleen maar een ticket te kopen. Dit kun je op verschillende verkooppunten doen. Hier kun je tevens wat toeristische informatie over New York inwinnen. Vaak kun je kiezen uit verschillende opties met betrekking tot de hop on hop off tour. Zo is het mogelijk enkel met de bus één of meerdere routes te rijden, maar je kunt ook bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid door de hele stad vind je diverse haltes voor deze hop on hop off tour. Indien je een ticket hebt, kun je bij diverse haltes in en uitstappen. De bus rijdt langs verschillende bezienswaardigheden in een bepaald gebied. Hierdoor hoef jij dus nooit wat te missen van de populairste attracties van New York. De meeste aanbieders hebben verschillende routes door de stad. Deze duren doorgaans een paar uur. Wil jij niets van de stad missen? Koop dan een ticket voor meerdere dagen. Zodoende heb jij tijd genoeg om alle routes te volgen.

Wat voor een weer is het in New York

Wat voor een weer is het in New York

Overweeg jij binnenkort een reisje te maken naar New York? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe het zit met het weer. Het weer in New York is enigszins vergelijkbaar met Nederland. Althans, wanneer we naar de seizoenen kijken. In de maanden november, december, januari en februari is het vaak koud. In maart, april en oktober is het vaak redelijk weer, maar valt er relatief veel neerslag. Wanneer je mooi weer wilt hebben tijdens je bezoekje aan New York, kun je het beste in mei, juni, juli, augustus of september gaan. Nadeel is alleen dat het in deze laatste periode ongekend druk is met toeristen. De zomer lijkt dan ook niet de beste reistijd om naar New York te gaan.

Hop-on hop-off bus in de binnenstad van New York

Ga jij binnenkort de toerist uithangen in New York? Dan breng je het grootste deel van je tijd waarschijnlijk door in de binnenstad. Hier vind je immers de meeste bezienswaardigheden. Veel mensen besluiten om zelf deze bezienswaardigheden te bezoeken. Niet verstandig. Waarom niet? Omdat dit gewoonweg enorm veel tijd kost. Hierdoor mis je mogelijk een groot aantal attracties in New York. Dit kun je vrij makkelijk voorkomen. Hoe? Door met een hop-on hop-of bus in de binnenstad rond te reizen. Een route voor de hop-on hop-off bus in de binnenstad kun je op veel verschillende plekken boeken. Weet echter wel dat dit ongekend populair is. Het kan dus maar zo zijn dat de bustour volgeboekt zit. Om dit te voorkomen boek jij een hop-on hop-off bus in de binnenstad alvast vanuit huis. Met een bustour door de binnenstad van New York weet jij zeker dat je niets mist!

Beste reistijd New York

Ben jij niet zo’n fan van hordes toeristen? Dan kan ik je de hand schudden. Ik vind het namelijk ook maar niets om urenlang in de rij te staan voor een bezienswaardigheid. Daarom ga ik altijd in de minst drukke periodes naar New York. Maar jij weet vast niet wat de beste reistijd naar New York is, toch? De beste reistijd naar New York is echter niet op voorhand vast te stellen. Het hangt er maar net van af waar je naar op zoek bent. Wil jij van het weer genieten in New York? Dan kun je het beste in de zomer of het voorjaar naar deze stad afreizen. Kom jij puur om te shoppen? Dan is de beste reistijd naar New York waarschijnlijk de winterperiode.

Beste reistijd New York

Meer toeristische informatie inwinnen

Ik heb je in deze tekst zoveel mogelijk toeristische informatie over New York gegeven. Desondanks kan het zijn dat jij nog wat mist. Is dit inderdaad het geval? Zoek dan eens op het internet of koop een gids over de stad. Zodoende vind jij vast en zeker nog meer toeristische informatie over New York. Je kunt ook in de stad zelf natuurlijk naar een toeristisch informatiepunt gaan of de mensen op straat om advies of ideeën vragen. Op deze manier weet jij vaak direct wat de toeristische trekpleisters zijn en mis jij niets van de prachtige stad New York.

woman smiling in new york

Welkom op mijn blog

Hoi, ik ben Daniëlle Schuurmans. Wat leuk dat jij een bezoekje brengt aan mijn website! Ga jij binnenkort naar New York? Dan is deze site uitermate geschikt voor jou. Ik vertel je hier namelijk alles over de stad: van toeristische informatie en bezienswaardigheden tot de hop on hop off bus.