Top 10 bezienswaardigheden in New York

Ondanks dat New York niet de hoofdstad van de Verenigde Staten is, is het wel de grootste stad. Naast de meer dan 8,5 miljoen inwoners die er wonen, trekken er jaarlijks ook nog miljoenen toeristen naar New York. Niet gek ook, want er is van alles te zien en te doen in ‘The City That Never Sleeps’. Ga jij binnenkort ook een bezoek brengen aan deze Amerikaanse stad? Dan is een degelijke voorbereiding van groot belang. Waarom? Omdat je zo zeker weet dat jij niets mist tijdens je bezoek. Om jou alvast een handje te helpen, hebben wij hier de top 10 bezienswaardigheden in New York voor je op een rijtje gezet!

Empire State Building

1. Empire State Building

Wanneer jij naar New York gaat, mag een bezoek aan The Empire State Building zeker niet ontbreken. Deze wolkenkrabber is 433 meter hoog. Tot 1971 was The Empire State Building zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Deze toren telt liefst 102 verdiepingen. Op de 86e verdieping kun jij het buitendek bezoeken. Wil jij echt een adembenemend uitzicht over New York? Reis dan door naar de bovenste verdieping. Hier kun je weliswaar niet naar buiten, maar het uitzicht is echt fantastisch!

Central Park

2. Central Park

Je verwacht het misschien niet wanneer je aan een drukke stad denkt, maar New York heeft ook nog een stukje groen. In het centrum van de grootste stad van Amerika vind je namelijk het Central Park. Op jaarbasis trekt het park zo’n 25 miljoen bezoekers. Tijdens jouw bezoek aan New York moet je Central Park dus absoluut niet overslaan!

Vrijheidsbeeld

3. Vrijheidsbeeld

In de top 10 bezienswaardigheden in New York mag het Vrijheidsbeeld natuurlijk niet ontbreken. Jij hebt dit beeld vast en zeker al een aantal keren gezien op televisie of op het internet. Hoe gaaf is het dan om er zelf eens een bezoekje aan te brengen? Wanneer je in New York bent, moet je deze bezienswaardigheid dus absoluut bezoeken. Van buiten is het zeker de moeite waard, maar bekijk het beeld ook eens van binnen. Je kunt zowel het voetstuk als de kroon betreden.

One World Trade Center

4. One World Trade Center

The Empire State Building is al een hoog gebouw, maar het One World Trade Center is nog aanzienlijk hoger. Dit gebouw heeft namelijk een hoogte van 541 meter. Hiermee is het One World Trade Center het hoogste gebouw van het Amerikaans halfrond. De naam van deze toren verwijst naar het Word Trade Center dat bij de aanslagen in 2001 verwoest werd.

9/11 Memorial Museum

5. 9/11 Memorial Museum

Wanneer je bij het One World Trade Center bent, moet je ook even een kijkje nemen bij het 9/11 Memorial Museum. Hier vind je een indrukwekkend monument dat verwijst naar de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Het is aan te raden dit monument in de avond te bezoeken. Er schijnen dan lampen de hemel in die de voormalige torens symboliseren.

Times Square

6. Times Square

Wil jij de hectiek van het New Yorkse verkeer met eigen ogen aanschouwen? Breng dan zeker een bezoekje aan Times Square. Dit plein is vernoemd naar het voormalig hoofdkantoor van The New York Times. Times Square is één van de drukst bezochte delen van New York en behoort tot de bekendste pleinen ter wereld. Naast het grote aantal toeristen tref je hier allerlei soorten reclame-uitingen aan.

Broadway

7. Broadway

Ben jij een musicalliefhebber? Dan mag een bezoekje aan Broadway natuurlijk niet ontbreken. In dit gedeelte van New York vind je namelijk talloze theaters, zowel groot als klein. Wanneer je deze bezienswaardigheid bezoekt, is het een aanrader om ook een voorstelling te bezichtigen. En wie weet loop je ook nog wel een grote musicalster tegen het lijf!

Yankee stadium

8. Yankee stadium

Wie New York zegt, zegt automatisch de New York Yankees. Een tripje naar de grootste stad van Amerika is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan het Yankee Stadium. Dit stadion ligt in de wijk The Bronx en biedt plaats aan iets meer dan 47.000 toeschouwers. Ben jij ook nog een sportliefhebber? Combineer een bezoek aan het stadion dan met het aanschouwen van een honkbalwedstrijd.

Wall Street

9. Wall Street

Het financiële hart van New York is Wall Street. Jij hebt hier vast en zeker weleens van gehoord. Mogelijk ben jij zelf actief in de financiële wereld of misschien heb je de film The Wolf of Wall Street wel gezien. Deze financiële hoofdstraat van New York trekt iedere dag een groot aantal toeristen.

Rockefeller Center

10. Rockefeller Center

Deze top 10 bezienswaardigheden in New York sluiten we af met het Rockefeller Center, letterlijk één van de hoogtepunten van deze Amerikaanse stad. Op het buitendek van deze toren heb je een schitterend uitzicht over New York. Je kunt er dan ook prachtige foto’s maken, onder meer van The Empire State Building en Central Park.

woman smiling in new york

Welkom op mijn blog

Hoi, ik ben Daniëlle Schuurmans. Wat leuk dat jij een bezoekje brengt aan mijn website! Ga jij binnenkort naar New York? Dan is deze site uitermate geschikt voor jou. Ik vertel je hier namelijk alles over de stad: van toeristische informatie en bezienswaardigheden tot de hop on hop off bus.