Verken New York met de hop on hop off bus

Bij mijn eerste bezoek aan New York heb ik een grote fout gemaakt. Ik ben zonder plan naar de grootste stad van Amerika vertrokken. Niet zo’n probleem zou je denken, maar dat is het wel degelijk. Wanneer je wel ziet wat je allemaal gaat doen, mis je een groot deel van de bezienswaardigheden. Eeuwig zonde natuurlijk, want de kans is klein dat je binnenkort weer naar New York gaat. Ik raad je dan ook aan voor vertrek een planning te maken. Vind jij het lastig om je bezoek aan New York te plannen? Dan adviseer ik je met de hop on hop off bus mee te gaan. In dat geval is het maken van een planning namelijk niet noodzakelijk. In onderstaande tekst geef ik je tekst en uitleg over deze busrit door New York.

Wat wil je zien?

New York heeft talloze bezienswaardigheden, daar kwam ik tijdens mijn eerste bezoek aan deze stad wel achter. Ik was in ieder geval van plan het Vrijheidsbeeld te bezoeken en wilde ook een kijkje nemen bij Ground Zero. Hier hield mijn planning echter wel op. Eenmaal in New York gearriveerd kwam ik er al snel achter dat ik nooit genoeg tijd had om alles te bezichtigen. Daarom is het verstandig om vooraf te bepalen wat je wel en wat je niet wilt zien. Maak een lijstje en geef per bezienswaardigheid een aantal sterren. Aan de hand hiervan kun jij bepalen wat je allemaal gaat bezoeken.

Vervoer door de stad

Vervoer door de stad

Wanneer je naar New York gaat, merk je snel genoeg dat het er een drukte van jewelste is. Je hebt verschillende mogelijkheden om naar de bezienswaardigheden te gaan. Zo kun je met een taxi of met de metro. In New York is het echter ook mogelijk om met een hop on hop off bus door de stad te trekken. Tijdens mijn eerste bezoek aan de stad kwam ik hiermee in aanraking. Het is een bijzonder relaxte manier van reizen door New York. Je neemt gewoon plaats in de bus en kunt vervolgens bij diverse haltes uitstappen. Je hoeft zelf dus nergens op te letten. Vaak wordt gezegd dat je met een bus vast komt te staan in het verkeer, maar ik vond het reuze meevallen. Deze bus tour door New York is dus zeker een aanrader!

Zoveel mogelijk zien

Heb jij lang gespaard voor een reis naar New York? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien tijdens je bezoek aan deze stad. In dat geval raad ik je zeker aan een bus tour door New York te maken. Waarom? Omdat je met deze bus naar verschillende bezienswaardigheden rijdt in de grootste stad van Amerika. Verspreid door de stad zijn meerdere haltes voor deze rondrit door New York. Wanneer jij een ticket hebt gekocht, kun je bij deze haltes in- en uitstappen. Deze haltes bevinden zich doorgaans nabij de bekendste bezienswaardigheden van New York. Wil jij een bepaalde toeristische attractie bezichtigen? Dan stap je gewoon uit bij die halte. Ben je het zat? Dan wacht je gewoon weer bij de halte tot de hop on hop off bus passeert. Een rondrit met deze bus door New York is wat mij betreft de beste manier om de stad in korte tijd te ontdekken.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn in New York verschillende aanbieders van een hop on hop off bus. Deze aanbieders hebben stuk voor stuk andere mogelijkheden. Zo rijdt de een bijvoorbeeld langs andere bezienswaardigheden dan de ander. Ook vind je aanbieders die zich alleen richten op bepaalde gedeeltes van de stad. Een planning maken is dus aan te raden wanneer je een bus tour door New York maakt. Door in kaart te brengen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, weet je ook direct bij welke hop on hop off bus jij moet zijn. Wil jij nog meer zien van de stad? Dan kun je natuurlijk nog een bus tour door New York maken. Kies in dat geval eens voor een ander stadsdeel. Zo krijg je ook van dit gedeelte van New York alles te zien.

Verschillende mogelijkheden

Tickets kopen voor een bus tour

Wil jij een bus tour door New York maken? Dan kun jij een ticket voor de hop-on hop-off bus al vanuit huis kopen. Deze kaarten zijn namelijk via het internet aan te schaffen. Ik adviseer je dan ook zeker om dit te doen. Hierdoor hoef je in New York zelf niet meer op zoek naar een verkooppunt. Als laatste tip wil ik je nog meegeven dat je op de looptijd moet letten. Tickets voor een rondrit door New York zijn er namelijk in verschillende varianten. Zo is het ene ticket 24 uur geldig en de ander 72 uur. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de prijs. Hierdoor lijkt het misschien alsof een ticket voor de hop on hop off bus bij de ene aanbieder goedkoper is, maar in de praktijk is dit meestal niet het geval. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door de looptijd van een ticket en de inhoud van het pakket.

Hop-on hop-off bustochten door de buitenwijken van New York

Een groot deel van de bezienswaardigheden vind je in de binnenstad van New York. Er zijn echter ook heel wat attracties in de buitenwijken van de grootste stad van Amerika. In de binnenstad kun je het meeste mogelijk nog wel zelf bezoeken. Bezienswaardigheden liggen hier immers niet heel ver uit elkaar. In de buitenwijken van New York is dit wel het geval. Gelukkig kun jij met hop-on hop-off bustochten door de buitenwijken van New York ook deze bezienswaardigheden bezoeken. Dit scheelt je enorm veel tijd. Je hoeft de afstand tussen de attracties immers niet te voet af te leggen. Hop-on hop-off bustochten door de buitenwijken van New York zijn ook ideaal voor mensen die slecht ter been zijn. Uiteraard kun je ook bij verschillende bezienswaardigheden uitstappen wanneer je hop-on hop-off bustochten door de buitenwijken van New York volgt. Zo heb je ook voldoende tijd om hier alles op je gemak te bekijken.

Bezoek het Empire State Building

Een bezoekje aan het Empire State Building mag niet ontbreken als jij in New York bent. Ga vooral ook naar het buitendek of zelfs naar de bovenste verdieping. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad. Wij adviseren je overigens wel van tevoren al een Empire State Building ticket te kopen. Dit scheelt je namelijk veel tijd en geld. Tickets kopen kan via empirestatebuildingtickets.be.

Ben jij uitgekeken op New York? Ga naar Rome!

New York is een ontzettend grote stad waar je niet snel uitgekeken raakt. Indien jij er al vaak geweest bent, kan het echter wel gebeuren dat jij het er wel gezien hebt. In dat geval ga jij ongetwijfeld op zoek naar een andere bestemming om jouw vakantie door te brengen of een stedentrip te maken. Rome kan ik je in dat geval absoluut aanraden. Zeker wanneer jij houdt van historie. Een bezoekje aan het Colosseum mag in dat geval niet ontbreken. Maar ja, ook hier barst het vaak van de toeristen. Wil jij snel naar binnen? Zorg dan dat je van tevoren tickets hebt gekocht. Dit kan via colosseumtickets.nl. Op deze manier mag jij de wachtrij overslaan, waardoor je meer tijd hebt om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

Breng tevens een bezoek aan Vaticaanstad

Ben jij in Rome? Dan raad ik je ook aan naar Vaticaanstad te gaan. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld biedt namelijk talloze bezienswaardigheden. Zo vind je er onder meer het Sint Pietersplein, de Sint Pieterbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Vaticaanse tuinen. Zelf ben ik al meerdere keren in Vaticaanstad geweest, maar het blijft geweldig om hier een bezoek aan te brengen. Enige nadeel is dat het er stikt van de toeristen en dagjesmensen. Wil jij rustig de tijd hebben om alles in Vaticaanstad te zien? Koop dan alvast tickets voor de verschillende attracties via www.vaticaanstadtickets.nl. Dit scheelt jou veel tijd en daarnaast ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit!

woman smiling in new york

Welkom op mijn blog

Hoi, ik ben Daniëlle Schuurmans. Wat leuk dat jij een bezoekje brengt aan mijn website! Ga jij binnenkort naar New York? Dan is deze site uitermate geschikt voor jou. Ik vertel je hier namelijk alles over de stad: van toeristische informatie en bezienswaardigheden tot de hop on hop off bus.