Wat is er te doen in New York?

Ga jij binnenkort voor het eerst naar New York? Dan vraag jij je mogelijk af wat te doen in New York. Hier hoef jij je overigens niet voor te schamen, want er zijn genoeg mensen die zich afvragen wat zij allemaal kunnen doen in deze stad. Uiteraard weet iedereen dat er de nodige bezienswaardigheden zijn. Zo kennen we allemaal bijvoorbeeld wel het Vrijheidsbeeld. En zo zijn er nog een aantal toeristische attracties die algemeen bekend zijn. Wil jij voorkomen dat je bepaalde dingen in New York over het hoofd ziet? Dat is niet langer nodig! Ik vertel je in deze tekst namelijk wat er te doen is in New York. Bovendien krijg je van mij een aantal handige New York tips.

Altijd wat te doen in New York

New York heeft vele bijnamen. Een van deze bijnamen is ‘the city that never sleeps’. Dit betekent dat er nagenoeg altijd wel wat te doen is in New York. Zowel overdag als in de avond hoef jij je dus geen moment te vervelen wanneer je in deze stad bent. Overdag kun je natuurlijk op verkenning gaan door de stad. Bezoek bijvoorbeeld verschillende bezienswaardigheden of maak een citytrip door New York. Ook in de avond is het zeker aan te raden de stad in te trekken. Waarom? Omdat alle verlichting zorgt voor een prachtig plaatje.

De populairste bezienswaardigheden

Zoals gezegd is het Vrijheidsbeeld bij iedereen wel bekend. Dat geldt ook voor de plek waar het World Trade Center stond. Na de aanslagen in september 2001 is op de plek van deze twee torens inmiddels een monument ontstaan: Ground Zero. Als New York tip geef ik je mee deze plek in de avond te bezoeken. Waarom? Omdat er dan twee grote lichtstralen zichtbaar zijn in de lucht. Deze verbeelden de plek waar de twee torens stonden. Uiteraard zijn er nog de nodige andere bezienswaardigheden. Wanneer ik mensen tips geef over New York, noem ik altijd Times Square, the Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, Yankee Stadium, Chinatown en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Wil jij echt geen enkele bezienswaardigheid missen dan adviseer ik je een citytrip door New York te maken.

De populairste bezienswaardigheden

Veel mogelijkheden voor een citytrip door New York

In New York vind je talloze aanbieders van citytrips door New York. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Op iedere hoek van de straat is wel een bedrijf gevestigd dat gespecialiseerd is in het aanbieden van citytrips in New York. Zoek jij nog een citytrip? Dan adviseer ik je om voor een hop-on hop-off bus te kiezen. Dit omdat je zo echt alle bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. Er zijn meerdere aanbieders van deze citytrips en zij gaan allemaal door een ander deel van de stad. Ik raad je dan ook aan om tijdens je verblijf meerdere routes te volgen. Op deze manier krijg je namelijk zo’n beetje de hele stad te zien.

Reis door New York met een hop-on hop-off dubbeldekker

Wil jij zoveel mogelijk attracties zien in New York? Dan doe je er goed aan je bezoek aan de grootste stad van Amerika zo nauwkeurig mogelijk te plannen. Trek voor de beste bezienswaardigheden wat meer tijd uit, zodat je genoeg ruimte in je schema hebt om hier eens goed rond te kijken. Is jouw bezoek aan New York te kort om alles te bezoeken? Of heb je gewoon veel te ruim gepland? Dan kun je lang niet alle bezienswaardigheden ook bezoeken. Reis is dat geval eens met een hop-on hop-off dubbeldekker door de binnenstad van New York. Deze bus rijdt jou langs een groot aantal attracties in het centrum van New York. Grote voordeel van een hop-on hop-off dubbeldekker is dat deze bus open is van de bovenkant. Hierdoor kun jij alle bezienswaardigheden dus goed bekijken. Kortom: een hop-on hop-off dubbeldekker is uitermate geschikt voor het verkennen van New York.

Activiteiten in New York

Activiteiten in New York

Ben jij bekend met de bezienswaardigheden in New York? Dan zoek je mogelijk andere New York tips om jouw verblijf in deze stad tot een succes te maken. Zoek jij nog naar invulling voor de avond? Dan raad ik je zeker aan om een Broadway musical te bezoeken. In het theater op Times Square hebben allerlei wereldsterren geacteerd. Daarnaast is het ook een geweldige ervaring om eens een honkbalwedstrijd te bezoeken. Kies, als dit mogelijk is, voor een wedstrijd van The New York Yankees. Een bezoekje aan dit stadium is al een ervaring op zich, maar het bijwonen van een wedstrijd is nog tien keer zo gaaf!

Meer New York tips

Met mijn New York tips kun je aardig uit de voeten in deze stad, maar mogelijk zoek jij nog steeds naar wat te doen in New York. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer jij voor langere tijd verblijft in deze stad. Ik kan je dan aanraden om gewoon eens op het internet te zoeken of een gids van de stad te kopen. Het is het beste om dit voor je vertrek al te doen. Zo weet je bij aankomst direct wat er te doen is in New York. Vaak vind je op het internet diverse New York tips van mensen die de stad eerder hebben bezocht. Deze tips gaan niet alleen over de bezienswaardigheden, maar bijvoorbeeld ook over restaurants en activiteiten.

woman smiling in new york

Welkom op mijn blog

Hoi, ik ben Daniëlle Schuurmans. Wat leuk dat jij een bezoekje brengt aan mijn website! Ga jij binnenkort naar New York? Dan is deze site uitermate geschikt voor jou. Ik vertel je hier namelijk alles over de stad: van toeristische informatie en bezienswaardigheden tot de hop on hop off bus.